gruszka / rukola / orzechy
mus z foie gras aromatyzowany whisky
ogórek / dymka / majonez chilli / żel z limonki
awokado / pomidory koktajlowe / grzanka ziołowa / sos hoisin
Wieczór w Café Xander warto rozpocząć od koktajli i aperitifów opartych o selekcję gatunkowych alkoholi, gamę zaskakujących dodatków oraz kreatywność naszych barmanów. Poszukując intrygujących receptur sięgnęliśmy m.in. do klasyków takich jak Old Fashioned czy Espresso Martini, które królowały w nowojorskich barach czasów prohibicji. Szeroki bar oraz zlokalizowana w jego bezpośrednim sąsiedztwie sofa, to doskonałe miejsce aby zacząć wieczór w Café Xander!
Menu restauracji to autorska propozycja szefa kuchni o kosmopolitycznym charakterze. Serwowane naszym gościom dania to jednak nie tylko podróże do krajów basenu Morza Śródziemnego, ale także nawiązanie do kuchni polskiej, nadbałtyckiego usytuowania restauracji oraz niezwykłej historii Sopotu.
Przygotowane przez Szefa Kuchni Daniela Burandta menu, będące fuzją kuchni śródziemnomorskiej i polskiej, zapowiada kulinarną podróż pełną zaskakujących połączeń i klasycznych smaków.
Kuchnia w Café Xander jest mocno zakorzeniona w sezonowości i produktach charakterystycznych dla pór roku. Dodatkowo, nie zapominamy także o nadmorskiej lokalizacji Sopotu. Sprawdzaj regularnie nasze zmieniające się menu – gwarantujemy mnóstwo wrażeń!
Poświętujmy! Nasi barmani potrafią zaskoczyć swoją ogromną wiedzą o alkoholach i recepturach koktajli – zachęcamy do degustacji! Jeżeli natomiast ktoś jest purystą, nasza kolekcja wyśmienitych trunków i win zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy alkoholi.
Nasi barmani przygotowali dla Państwa autorską listę koktajli. Jeżeli jednak macie Państwo ochotę na coś specjalnego, chętnie spełnimy taką prośbę.